Pákozdi Pagony Vadaspark és ArborétumCím:8095 Pákozd, Mészeg-hegyTelefon: +36 30 417 0133

Játszva tanulni a legjobb


AZ ÉLŐ TANKÖNYV
A Pákozdi Pagony a Velencei-hegység és a Velencei-tó között, a Mészeg-hegy oldalában található közel 100 hektáros kirándulóhely. A Pagony területét részben a termőhelyének megfelelő erdő borítja, részben pedig sokféle fa- és cserjefaj gazdagítja. A hegy és különösen a tó élővilága rendkívül sokszínű. Megcsodálható itt többek között a védett apró nőszirom, a fekete kökörcsin, a környéken fészkelő kabasólyom és az arborétum taván költő kis vöcsök.
 
JÁTSZVA TANULNI A LEGJOBB!
A Pagony gazdag növény- és állatvilágával kiváló lehetőséget kínál a természet iránt érdeklődő pedagógusok és gyermekek számára. Itt tartják élménypedagógiai foglalkozásaikat, szakvezetéseiket a Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda nagy szakmai tapasztalattal rendelkező környezeti nevelői. A foglalkozások keretében a gyerekek megismerkedhetnek a Velencei-tavi térség élővilágával, a Vadaspark nagyvadfajaival, valamint vízi, mezei és erdei szárnyasokkal – tanulás közben pedig felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak. Számháború csatákat vívhatnak, bunkikat építhetnek és felfedezhetik a rönkvárral, hintával, kötélpályával felszerelt kalandjátszóterünket.
Erdei iskola, szakvezetés információk.

TANULÁS INTERAKTÍV ESZKÖZÖKKEL
A Pagonyban interaktív eszközök és okostelefonra letölthető applikációs játék segítségével az iskolapadban szerzett tudás élményalapú oktatással egészül ki. A több érzékszerv bevonásával megvalósuló felfedező tanulás során a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülnek az őket körülvevő természeti környezettel és játékos formában bővíthetik az élővilággal kapcsolatos ismereteiket.

ÚJ ISMERETEK, TERMÉSZETESEN
A Vadasparkban a dámszarvas, gímszarvas, muflon, vaddisznó és a hazánkban fellelhető legnagyobb egyedszámú szikaszarvas állomány több, mint 7 hektáron, természetes élőhelyükhöz hasonló környezetben figyelhető meg. A madárröpdékben fácánok, vad pulykák, szajkók és gyöngytyúkok várják látogatóikat, a vízivilág megfigyelőpontról pedig tőkés récék, nyári ludak, mandarin récék tanulmányozására nyílik lehetőség. Érdemes végigsétálni a 9 állomásos erdészeti tanösvényen is, mely az erdő életközösségeit és az ember erdei tevékenységét mutatja be. A Pagonyba az év bármely szakában érdemes kilátogatni, hiszen a természet minden évszakban új és más arcát mutatja.

EGY BELÉPŐJEGY, SZÁMTALAN ÉLMÉNY
 ismerkedés a Velencei-tavi térség élővilágával a Tájmúzeumban
 a kilátóból elénk táruló csodálatos Velencei-tavi panoráma
 találkozás nagyvadfajokkal a Vadasparkban
 mezei és erdei szárnyasok megfigyelése a madárröpdékben
 a vízi élővilág kémlelése a vízivilág megfi gyelőpontról
 garantált élmények a rönkvárral, csúszdákkal, mászókákkal és kötélpályával felszerelt kalandjátszótéren

+TIPP:
Pattanj kerékpárra, tekerd körbe a Velencei-tavat és érkezz hozzánk két keréken!