Pákozdi Pagony Vadaspark és ArborétumCím:8095 Pákozd, Mészeg-hegyTelefon: +36 30 417 0133

KILÁTÓ, TÁJMÚZEUM, HALÁSZATI KIÁLLÍTÁS

TÁJMÚZEUM
 
A Magyar Természettudományi Múzeummal közösen berendezett, interaktív eszközökkel felszerelt Tájmúzeum bemutatja a vidék természeti képét, nyomon követi földtörténeti kialakulását, éghajlati, geológiai és talajviszonyait, vízrajzát; betekintést nyújt a környék kultúrtörténetébe, valamint megismerkedhetünk a Velencei-tóhoz kötődő népi mesterségekkel is.
 

 
HALÁSZATI KIÁLLÍTÁS

A Halászati kiállítás a régi, helyi halászok, nádvágók életét mutatja be, mesterségét meséli el. A látogatók különböző halászati eszközöket, nádvágó-nádfeldolgozó szerszámokat és egyéb helytörténeti érdekességeket ismerhetnek meg itt. Évszázados, múzeális értékű számos, a Velencei-tó halászatához kapcsolódó dokumentum és térkép is megtekinthető a kiállításban. Sok archív fénykép is gazdagítja a látnivalók sorát. Az itt látható gyűjtemény Nagy Sándor egykori kerületvezető erdészünknek köszönhető, az ő aktív részlevétele, gyűjtőmunkája nélkül nem jöhetett volna létre. 
 
KILÁTÓ
Nem szabad kihagyni a tanösvény útvonala mentén található 15 méter magas kilátót sem, ahonnan a gyönyörű Velencei-tavi panoráma csodálható meg. 
 
       Kilátó és panoráma