Pákozdi Pagony Vadaspark és ArborétumCím:8095 Pákozd, Mészeg-hegyTelefon: +36 30 417 0133

Hív a természet, vár a Pagony

GYERE KI A PAGONYBA!
A Pákozdi Pagony a Velencei-hegység és a Velencei-tó között, a Mészeg-hegy oldalában található közel 100 hektáros kirándulóhely. Célunk az, hogy a hozzánk ellátogatók részére minél színesebben, érdekesebben, élményszerűbb en mutassuk be a terület élővilágát.
 
NÉZZ KÖRÜL, ISMERD MEG!
A Pagony gazdag növény- és állatvilágával kiváló lehetőséget kínál a természet iránt érdeklődők számára. A vadasparkban több mint 7 hektáros területen természetes környezetükben figyelhetők meg az erdei nagyvadak, a gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, muflon és az őz. Büszkék vagyunk rá, hogy hazánk vadasparkjai és állatkertjei közül nálunk lelhető fel a legnagyobb szikaszarvas állomány. A madárröpdékben fácánok, vadpulykák, szajkók és gyöngytyúkok várják látogatóikat. A vízivilág megfigyelőpontról tőkés récék, nyári ludak, mandarin récék tanulmányozására nyílik lehetőség. Az őshonos állatok mellett a Pagonyban helyet kapott a világ második legnagyobb madara is, az Ausztráliából származó emu. Érdemes végigsétálni a közel másfél kilométer hosszú, 9 állomásos erdészeti tanösvényen, és az útvonal mentén létesített 15 méter magas kilátóból megcsodálni a Velencei-tó látképét. Az interaktív játékokkal felszerelt Tájmúzeum betekintést nyújt a Velencei-tó és a Velencei-hegység természetrajzába, a Halászati kiállítás pedig a régi, helyi halászok, nádvágók életét mutatja be. Ha többet szeretnél megtudni, járd körbe a Pagonyt szakvezetővel!
 
PIKNIK A PAGONYBAN
Az arborétum bejárása és a vadaspark megtekintése után szalonnát süthettek, vagy főzhettek bográcsban, melyhez számos szabadtéri tűzrakóhely és tűzifa áll ingyenesen rendelkezésetekre. Az akár 150 fő befogadására is alkalmas eső beálló nagyobb rendezvényekhez is ideális választás. Közös felelős ségünk, hogy óvjuk környezetünket, ezért kérünk, minél kevesebb eszközzel és csak a szükséges felszereléssel indulj a Pagony felfedezésére! Használj újratölthető palackot és töltsd meg ivókútjaink egyikénél!
 
JÁTÉK A SZABADBAN
A felnőttek mellett a gyerekekre is gondoltunk. Kis látogatóink az interaktív panorámaforgatók segítségével a környék apró- és nagyvad fajaival ismerkedhetnek meg, és megtudhatják többek között azt is, hogy mi a különbség az agancs és a szarv között. Amíg a felnőttek főznek és beszélgetnek, addig a gyerekek felhőtlenül szórakozhatnak a rönkvárral, csúszdákkal, mászókákkal és kötélpályával felszerelt kalandjátszó téren, bunkit építhetnek a fák között, számháborúzhatnak, fogócskázhatnak, vagy kis felfedezőtúrákra indulhatnak, melyhez applikációs játékunk is letölthető. A Pagonyba az év bármely szakában érdemes kilátogatni, hiszen a természet minden évszakban új és más arcát mutatja.
 
LÁTNIVALÓK, SZOLGÁLTATÁSOK
 Vadaspark
 Madárröpdék
 Vízivilág megfi gyelőpont
 Kilátó
 Tájmúzeum, Halászati kiállítás
 Erdészeti Tanösvény
 Kalandjátszótér
 Fedett esőbeálló
 Tűzrakóhely, tűzifa
 Erdei iskola, szakvezetés
 Büfé, mosdó, ivókutak
 
+TIPP
Pattanj kerékpárra, tekerd körbe a Velencei-tavat és érkezz hozzánk két keréken!