Pákozdi Pagony Vadaspark és ArborétumCím:8095 Pákozd, Mészeg-hegyTelefon: +36 30 417 0133

PAGONY ÉLMÉNY NEMCSAK GYEREKEKNEK

SÜTÉS-FŐZÉS, RENDEZVÉNY A SZABADBAN
Az arborétum bejárása és a vadaspark megtekintése után szalonnát süthettek, vagy főzhettek bográcsban, melyhez számos szabadtéri tűzrakóhely és tűzifa áll ingyenesen rendelkezésetekre. A Pagony hatalmas zöldterületével, kis tavával, tűzrakóhelyeivel és az akár 150 fő befogadására is alkalmas esőbeállójával ideális helyszín céges rendezvényekhez, csapatépítő programokhoz, családi és baráti összejövetelekhez, születésnapokhoz, esküvőkhöz. 
Amíg a felnőttek főznek és beszélgetnek, addig a gyerekek felhőtlenül szórakozhatnak a rönkvárral, csúszdákkal, mászókákkal és kötélpályával felszerelt kalandjátszó téren, bunkit építhetnek a fák között, számháborúzhatnak, fogócskázhatnak, vagy felfedezőtúrákra indulhatnak, melyhez applikációs játékunk is letölthető. Kis látogatóink az interaktív panorámaforgatók segítségével a környék apró- és nagyvad fajaival ismerkedhetnek meg, és megtudhatják többek között azt is, hogy mi a különbség az agancs és a szarv között.
 
NÉZZ KÖRÜL, ISMERD MEG!
A Pagony gazdag növény- és állatvilágával kiváló lehetőséget kínál a természet iránt érdeklődők számára. A vadasparkban több mint 7 hektáros területen természetes környezetükben figyelhetők meg az erdei nagyvadak, a gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, muflon és az őz. Büszkék vagyunk rá, hogy hazánk vadasparkjai és állatkertjei közül nálunk lelhető fel a legnagyobb szikaszarvas állomány. A madárröpdékben fácánok, vadpulykák, szajkók és gyöngytyúkok várják látogatóikat. A vízivilág megfi gyelőpontról tőkés récék, nyári ludak, mandarin récék tanulmányozására nyílik lehetőség. Az őshonos állatok mellett a Pagonyban helyet kapott a világ második legnagyobb madara is, az Ausztráliából származó emu. Érdemes végigsétálni a közel másfél kilométer hosszú, 9 állomásos erdé szeti tanösvényen, és az útvonal mentén létesített 15 méter magas kilátóból megcsodálni a Velencei-tó látképét. Az interaktív játékokkal felszerelt Tájmúzeum betekintést nyújt a Velencei-tó és a Velencei-hegység természetrajzába, a Halászati kiállítás pedig a régi, helyi halászok, nádvágók életét mutatja be. Ha többet szeretnél megtudni, járd körbe a Pagonyt szakvezetővel!
 
BEMUTATKOZIK A GILICE ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA ÉS ÓVODA
A Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda kiemelt helyszínei a Pákozdi Pagony valamint a soponyai Ökoturisztikai Központ. Az iskolások és óvodások részt vehetnek egy vagy többnapos programjainkon. A foglalkozásokat mindig az adott csoport létszámához, korosztályához, képességeihez igazítjuk. Erdei iskolánk és óvodánk programjainak célja a környezeti nevelés természeti környezetben történő megvalósítása élménypedagógiai foglalkozásokkal. A mesés erdős-tavas helyszínek számos programlehetőséget kínálnak az érdeklődők számára. A foglalkozások során a csoportok megismerkedhetnek az erdei és a vizes élőhelyek világával, kultúrtörténeti érdekességeivel, illetve az erdészeti tevékenységekkel. 
 
A Pagonyba az év bármelyik szakában érdemes kilátogatnod, hiszen a természet minden évszakban új és más arcát mutatja!
 
Pattanj kerékpárra, tekerd körbe a Velencei-tavat és érkezz hozzánk két keréken!
 
Szuper élmények várják a felnőtteket és gyermekeket egyaránt!